неділю, 13 грудня 2015 р.

СПІВПРАЦЯ З ВОЛОНТЕРАМИ

Події на Сході нашої держави сколихнули всю країну. Здається, що мирне небо над нашими головами і рідна земля під ногами заплакала тугою, коли ворог посяг на її незалежність і спокій. Країна переживає не легкі часи. Іде війна… Наші побратими, чоловіки, чиїсь сини і батьки, ризикуючи власним життям боронять країну від «чорного ворона війни». Кому як не їм – воїнам і захисникам Батьківщини зараз найтяжче. Та в цім бою є  «воїни невидимого фронту» - це волонтери. Люди доброї душі і величезного серця, котрі захищають і допомагають тим, хто захищає нас.

9 грудня учні 3-В класу чекали на гостей. До них завітали шишацькі волонтери Омеляненко Антоніна Олексіївна і Жайворонок Лариса Іванівна. Вони розповіли учням про свою не легку і таку потрібну працю, про бійців, які потребують підтримки і допомоги, про добрі справи, котрі роблять волонтери, про основи волонтерства, його принципи та діяльність волонтерського руху на Шишаччині. Антоніна Олексіївна наголосила, що навіть такі ще маленькі школярі можуть допомогти воїнам на фронті. Намалювавши малюнок і написавши листа солдату, діти дарують їм частинку свого серця, любов і підтримку. Бійці дуже дорожать такими малюнками і листами, вважають їх оберегами від ворожих куль.

Розповідь волонтера вразила дітей. Вони написали листи і намалювали малюнки солдатам-захисникам, а Антоніна Олексіївна пообіцяла, що обов’язково передасть їх учаснику АТО М’якушко Ігорю Едуардовичу, котрий і повезе дитячі подарунки своїм побратимам до Луганщини…
                           

Та це був не єдиний привід для зустрічі дітей з волонтерами. До цього учні та їх батьки, проявивши свою громадянську позицію, збирали пластикові кришечки для подальшої утилізації і переробки. Лариса Іванівна повідомила дітям, що Шишаччина долучилася до Всеукраїнської програми збору та утилізації пластикових кришок, яку започаткував і проводить благодійний фонд «ОВЕС» , для подальшої переробки та виготовлення протезів воїнам АТО. Волонтер розповіла, що звернулася до Т.В.О. військового комісара Шишацького РВК капітана Євченка Олександра Анатолійовича з проханням допомогти у подальшій передачі зібраних кришечок до пунктів збору. Той, в свою чергу, пообіцяв, що кришечки будуть передані у м. Полтаву до Свято-Успенського Собору, який є центральним пунктом збору у нашому регіоні.
Діти подякували волонтерам за цікаву розповідь і пообіцяли, що і надалі братимуть активну участь у допомозі воїнам: писатимуть листи, малюватимуть малюнки, виготовлятимуть сувеніри для бійців АТО, і звичайно збиратимуть пластикові кришечки.

Як бачимо, робити добро легко і під силу  навіть дітям. Варто лише мати добре серце, відчуття патріотизму і величезне бажання допомагати тим, хто береже мирне небо і спокій у наших домівках.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар